24 Şubat 2016 Çarşamba

Ne Pişirsek ?

Mutfakla aram hiç iyi olmadığı gibi özel bir merak yada ilgi de duymuyorum. Şöyle bir bakınca, "ev halkı aç kalmadığına şükretmeli" gibi bir durum ortaya çıkıyor, ama tabiki o kadar da değil :)
Dergiler ve interneti karıştırıp, tarifler görüp şunu da yapmalıyım yada denemeliyim gibi bir hevesim yok. Arada bir de olsa paylaşacağım tariflere bakılıp da, iyi bir aşçı olduğum zannedilmesin ;)

Karnabaharı çok severim, fakat eşime yemeğini sevdiremediğim için pek yapmazdım. O kadar da faydaları varmış ki, say say bitmiyor. Mesela ; A, B1, B2, C ve E vitaminleri içeriyor ; kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor açısından çok zengin olduğu gibi içerisinde klor, demir de bulunduruyor.

Ben de çareyi fırında karnabahar yaparak buldum, çoğunuz yapıyorsunuzdur mutlaka ama ben naçizane paylaşmak istedim;
- karnabaharı önceden haşlıyoruz
- süzüldükten sonra tek sıra olarak yerleştireceğimiz şekilde hafif yağladığımız tepsi yada fırın kabına koyuyoruz
- evde hazırladığımız beşamel sosu üzerini örtecek şekilde döküyoruz
 ( daha lezzetli ve faydalı olması için sosu pişirdikten sonra içinde bolca peynir koydum )
- en üstüne de kaşar rendeleyip, hop fırına

Sonuç; yandaki gibi bir görüntü, severek ve isteyerek yiyen bir çocuk ve eşimden de tam puan  :)


4 yorum:

  1. ooooo nefis görünüyor. en kısa zamanda yapacağım. tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar yemek araştırmasi yapmıyorum desende,paylaştığın tarif oldukça iyi 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Zerrin öğretmenimiz tavsiye etmişti :)

      Sil
  3. Süper görünüyor. Yeme de yanında yatmalık olmuş bence. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil