Dergiler ve interneti karıştırıp, tarifler görüp şunu da yapmalıyım yada denemeliyim gibi bir hevesim yok. Arada bir de olsa paylaşacağım tariflere bakılıp da, iyi bir aşçı olduğum zannedilmesin ;)
Karnabaharı çok severim, fakat eşime yemeğini sevdiremediğim için pek yapmazdım. O kadar da faydaları varmış ki, say say bitmiyor. Mesela ; A, B1, B2, C ve E vitaminleri içeriyor ; kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor açısından çok zengin olduğu gibi içerisinde klor, demir de bulunduruyor.
Ben de çareyi fırında karnabahar yaparak buldum, çoğunuz yapıyorsunuzdur mutlaka ama ben naçizane paylaşmak istedim;
- karnabaharı önceden haşlıyoruz
- evde hazırladığımız beşamel sosu üzerini örtecek şekilde döküyoruz
( daha lezzetli ve faydalı olması için sosu pişirdikten sonra içinde bolca peynir koydum )
- en üstüne de kaşar rendeleyip, hop fırına
Sonuç; yandaki gibi bir görüntü, severek ve isteyerek yiyen bir çocuk ve eşimden de tam puan :)
ooooo nefis görünüyor. en kısa zamanda yapacağım. tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSilNe kadar yemek araştırmasi yapmıyorum desende,paylaştığın tarif oldukça iyi 😉
YanıtlaSilTeşekkürler, Zerrin öğretmenimiz tavsiye etmişti :)
SilSüper görünüyor. Yeme de yanında yatmalık olmuş bence. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil